Saturday, June 25, 2011

:: Jom BeLi KaTiL ni ::

:: Salam ari ahad!! korang sehat arini?harap2 korang sehat2 salu lah.so amacam plan arini?nak kua jalan2 or tido je kat umah?bese r.ari ahad.lepak2 je la kan.tido kat umah pon ok gak pe.cakap sal tido ni, korang kat umah tu tido atas pe?katil ke atas lantai je.sesetengah orang suke tau tido atas lantai je.sejuk katekan.tapi mesti lah tido atas katil ag nikmat kan.lagi2 dapat katil yang lembut.syok je tido kan.nak tau tak kat dunia ni macam2 jenis katil ade.katil yang kadang2 pelik pon ade.katil pelik camne?ha.jom kite tengok sama2 KATIL-KATIL KREATIF DI DUNIA kat bawah ni..enjoyz!! ::

1) Magnetic Floating Bed

Tilam ni agak stylo.nampak terapung kan.tapi sebenarnye tilam ni di ikat dengan beberapa kabel (kalau korang perasan lah dalam gambar tu).harganya?kalau ikut pasaran dunia, katil ni berharga $1.53 million!!berbaloi ke beli katil ni?ish2..


2) Hamburger Bed

Katil berger!!sesuai makan berger kat atas tu.n mungkin korang boleh dapat feeling camne asenye jadi mayonis atau daging di tengah2 roti berger tu.



3) NapShell, an egg-like bed

Rupe katil ni agak pelik.macam bentuk kapal alien pon ade.pe2 pon katil ni amat baik untuk tulang belakang manusia.Katil ni gak lengkap dengan lampu dan mp3 player.pakej tu!!


4) Molecular Bed

Terdiri dari 120 bola sofa yang di buat dari fabrik lembut.Katil ni gak boleh d ubah bentuk mengikut kehendak pengguna nya sendiri.sies, katil ni nampak comel!!


5) Fantasy Coach, A fairytale bed

Katil yang sangat sesuai pada mereka2 yang kuat berimaginasi.sangat sesuai gak untuk di jadikan tempat tido untuk anak2 anda.hrga katil ni murah je.lebih kurang $47,000.ade duet tak nak beli??


6) Cosmovoide Bed

Ape mende ni?macam ade bentuk telur ayam pon ade.katil ni pastinya buat anda terasa camne berada di dalam sebiji telur.Tapi jangan pandang rendah kat katil ni.lengkap dengan telepon,lampu n spring canggih dan juga sebuah set home theater!!harga?murah je.lebih kurang $60,000 je..


7) The Scoop!

Merupakan gabungan fungsi sofa n fungsi katil.katil ni boleh dijadikan kepada dua sofa.katil sesuai di jadikan kejutan pada tetamu anda.yela.tibe kita gabungkan sofa menjadi sebuah katil.mesti r tetamu yang ada jadi respect gile!!


8) The Sonic Bed

Merupakan katil king-sized yang lengkap dengan 12 channel bunyi di sekeliling nya.Dari luar memang nampak macam kayu buruk, tapi di dalam nye ade speaker yang boleh menandingi set home theater kat umah.cume katil ni memerlukan 220 Volt elektrik untuk ia berfungsi dengan baik.Bole lah kalau nak try.


9) BedUP, the Ceiling Bed

Merupakan salah satu katil yang boleh menjimatkan ruang di rumah anda.Di gantung kat bumbung umah, katil ni betul2 kelihatan unik.Apabila malam, katil ni akan turun secara perlahan2 macam lif n akan stop pada ketinggian yang di tetapkan oleh pengguna sendiri.besh kan?


10) The Hanging Bed

Nama katil je pon da tergantung.mesti orang ingat katil ni tergantung kan.tapi sebenarnya katil ni tak la camtu.Ia cume kelihatan macam tergantung.harga katil ni lebih kurang $5,500 tak termasuk tilam nye tau.ingat tu!!

5 kumenz:

Cik Ezy said...

hehekk..
mcm2 jnis katil ade..

syiela said...

berkenan betul dgn ceiling bed...

arzme said...

@cik ezy= biasa lah.ramai sangat orang yang kreatif dalam dunia ni.

@syila= ha'ah.agak stylo la mase nak turunkan katil tu dari ceiling. =)

sekolat setobery said...

teringin plak nak katil macam bentok telor tu..menarik plak....hahha...tapi mahal bebenor

arzme said...

bese lah.makin canggih katil tu, makin mahal lah harganye =)

Post a Comment