Saturday, June 18, 2011

:: FirSt Time LemaS ::

:: Dalam hidup korang,pernah tak korang alami suatu peristiwa yang menakutkan?aku pasti setiap orang ade alami peristiwa menakutkan samada sengaja atau tak sengaja.sama gak cam aku.ade gak alami beberapa peristiwa menakutkan.aku ase gentar kot bile pikir alik sal tu.so untuk entri ni aku nak share pengalaman aku yang hampir lemas gara2 kenakalan aku sendiri.peristiwa ni berlaku mase aku berumur 17 tahun.mase tu pas abes spm.aku salu lepak dengan member2 kampung bile waktu petang.kebetulan bulan 12 tu salu sangat hujan turun.lebat lak.sungai di kampung aku pon jadi penuh la.kata orang kat sini "pasang besar".nampak la parit2 penuh dek air.so ni la musim terbaek untuk satu lagi kegiatan yakni MANDI SUNGAI!!sebenarnya mase tu aku tak tau aku ni reti ke tak berenang.aku just follow je member2 aku g kat kincir air.kat situ la port terbaek untuk melakukan segala style terjun.hahaha.


   Mule2 aku dok kat tepi tengok sorang2 member aku lompat ke dalam sungai.mase tu sungai tu sangat dalam.malah melebihi had normal ketinggian.tapi aku sendiri tak tau nape aku boleh terjebak join budak2 ni g mandi kat sungai.sengaja cari pasal kan.best gak tengok geng2 wat macam2 aksi terjun ke dalam sungai.kreatif yeorang ni.then sorang member mencabar aku untuk terjun sekali ke dalam sungai.firtsly, aku tolak coz aku ase was2.then d sebabkan hampir kesemua mmber2 aku(lebih kurang 20 orang) memaksa aku,aku pon mule r siap2 untuk terjun.dada aku berdebar2.aku sedar yang aku tak pernah berenang.dalam hati asyik cakap "ala.senang je kot berenang.budak gemuk tu rilek je terapung dalam air."aku pon kire sampai 3 trus lompat ke dalam sungai.melayang2 n berpusing2 ala2 penerjun negara style aku mase tu..splash!!masuk dalam air.burr!!aku tak nampak ape2.yang aku tau aku susah nak bernafas.aku cube goyang2 kan kaki n tangan.cube nak nek.tapi makin aku cube aku makin tenggelam ke dalam air.aku push kuat2.pon tak bole.aku makin sesak nafas n...tbe2 ade orang peluk n tarik aku.pedih mata aku masuk air.aku pon d bawa nek ke darat.sampai je atas member2 sume gelak.ceh.aku da takut separuh gile yeorang bole gelak ag.member2 cakap,aku da hanyut ke tengah.nampak sangat aku akan lemas.terus member2 sorang2 terjun selamatkan aku.hurm.pastu aku serik nak follow yeorang mandi sungai ag.wek.takmo ag ase lemas.cukup r skali.pastu slow2 aku mule belaja gak berenang.tanak la ase lemas lagi pasni.hua.takot2!! >_<,,::

3 kumenz:

alif haris said...

huuii bahaya tu .. nnt da ade anaak ajar berenang awal2 .. bia selamat insyaAllah :)

Cik Ezy said...

blog ni cantek..
=)

arzme said...

@alif= yup.tapi sebelum tu ayah nye kene terer berenang dulu la.haha

@cik ezy= ish.blog ni bese jek.thanks kawan =)

Post a Comment