Monday, June 20, 2011

:: DileMma MenCari KerJa ::

:: Arini ari Isnin.pagi tadi aku g round2 kat kota kemuning.nak cari keje kosong untuk jawatan jurutera.banyak gak kilang kat area tu.tapi,terlalu sket kilang yang menggunakan/memerlukan jurutera.aku pon just drop resume je.aku tak dapat nak wat ape2 lagi selain camtu.then kene tunggu syarikat kol balik.ni aku tak suke coz pastinye ia memerlukan masa yang lama.aku da makin kebusanan + keabesan duet.nampaknye kene gak cari keje part time.ayah aku sarankan cari keje part time kat kilang je.keje jawatan macam QC,QA or keje2 yang hanya memerlukan kelayakan spm.aku ade terpikir gak untuk keje kat tempat selain kilang macam kat stesen minyak ke,kat pasaraya ke or macam2 ag.coz kalau keje kilang aku mungkin tak biasa dengan keje shift.tapi kalau keje kilang,duet mungkin lebih coz ade sistem OT nye yang banyak.hurm.camne ea.nak tunggu dapat keje sebagai jurutera tu entah bile r lagi.pening pale aku pikir mende ni.takkan nak terus tunggu kat rumah je macam kebanyakan orang len wat bile baru saje abes belaja?perluke sampai berbulan2 menganggur?hurm.kesian kat awek aku.aku janji nak bertunang dengan dia tahun depan tapi aku sendiri tak dapat2 lagi cari keje.camne nak kumpul duet.masa lak berlalu dengan pantas.huargh...inilah kehidupan.ade tak de aku kene senyum je.n sentiasa berpikir positif n menunggu untuk tibanya rezeki aku nanti.insyaAllah.doakan aku ea...>_<,, ::

p/s: aku akan sentiasa berusaha untuk tak jadi macam dalam kartun kat bawah ni!!cayok2!!

4 kumenz:

yatie Awang said...

InsyaAllah...adalahlah rezeki tu nanti, tp kena usahalah....ok

arzme said...

terima kasih.sy akan cube untuk tak givup n sentiasa berusaha.

skemaituehot said...

huhu..kiter serupa...pergi interview xdapat dapt jadi designer....skunk buat part time jew dengan celcom...ley la cikit2x...ko tunang...aku sebelum tuh janji mcam macam..tp skunk ntah ler bor...janji tinggal janji...kasihan gadis tu tunggu akue...harap harap di bulan rejab nih...rezeki kerja datang...xnak part time..tp nak full time...

apa apa pun hidup perlu diteruskan..be happy

arzme said...

ha'ah.sy pon da pegi beberapa interview.tapi masih tak dapat keje lagi.rezeki belum ada lagi.macam yang bro cakap.hidup perlu d teruskan gak.kita sama2 berdoa agar rezeki keje akan datang cepat pada kita.amin.

Post a Comment