Tuesday, July 5, 2011

:: 10 HoteL CUTE D DuniA ::

:: Ello kawan2!!wargh..aku da menguap2 ni.awal lak da ase ngantuk malam ni.aku pon da tak tau nak membebel ape kat blog.so malam ni aku just nak share kat korang info best cam bese.info ape?yeah.korang penah g or menginap hotel tak sebelum ni?yep.mesti lah korang pernah.cume tak tau lah bape star hotel yang korang g tu.entri ni aku nak share sal 10 HOTEL CUTE DI DUNIA!!sal pe aku cakap cute?sal design nye memang aneh n cute.tak caye ke?ce tengok dulu.ne tau pasni korang nak jadikan hotel2 tu sebagai destinasi honeymoon korang..enjoyz!! ::


1) Dog Bark Park Inn (Idaho, US)

Pergh!!stylo hotel ni.tengok la rupe hotel tu.bentuk anjing.kalau boleh gerak anjing tu, mesti ag best kan.cume kalau lepak dalam hotel anjing tu, mungkin akan terase seperti anjing gak kot.jangan2 makanan febret hotel tu adalah makanan anjing??ops..


2) The Inntel Hotel (the Netherlands)

Hotel ni da macam mainan lego je aku tengok.terasa macam di alam fantasi.pemilihan kaler nye memang terbaik.stylo lah.hotel ni ade 11 tingkat.banyak gak biliknye.so korang jangan la risau tak dapat bilik hotel lak.


3) Hamster Hotel (France)

Hotel ni sesuai untuk melatih manusia menjadi hamster!!hotel ni d lengkapi dengan mainan2 yang korang letak dalam akuarium hamster.sekurang2 korang bole ase camne bestnye menjadi hamster.betul ke best?


4) V8 Hotel (Germany)

Hotel ni bertemakan kereta.sangat sesuai pada mereka2 yang minat giler kat kereta.sume yang korang pandang dalam hotel ni adalah berupa kereta.tempat tido bentuk kereta.dinding pon bentuk kereta.entah2 mangkuk tandas pon berberntuk kereta..


5) Corona Save the Beach Hotel (Italy)

Antara hotel terbaik yang menggunakan bahan buangan 100%!!bahan buangan yang di maksudkan adalah sampah.sampah2 tersebut d ambil d sekitar pantai berhampiran.tujuannye?mestilah untuk sedarkan orang ramai..RECYCLE!!



6) Tianzi Hotel (China)

Merupakan hotel bentuk manusia terbesar di dunia.hotel 10 tingkat ni menyimbolkan Fu Lu Shou (nasib baik, kesejahteraan dan panjang umur).kalau tetibe muke orang tu boleh bercakap, camne ea?


7) Nhow Berlin (Germany)

Tema hotel ni lebih pada muzik.nampak mewah la aksesori dalam hotel ni.sesuai untuk sesi jam lewat malam dan spontan DJ set.best2!!


8) 9h Hotel (Japan)

Merupakan hotel kapsul termewah di dunia!!nak tau sal pe hotel ni d panggil 9h?kerana pengguna dijangka untuk mandi, tidur selama tujuh jam, dan kemudian berehat dalam tempoh sembilan jam.aku pon tak paham statement ni.ape2 pon kreatif r hotel ni.terbaek!!


9) Pavillon des Lettres Hotel (France)

Hotel sastera pertama di dunia!!sal pe lak dapat title camtu?sal kesemua design hotel bertemakan sastera.nampak old skol gitu.Hotel ni ade 26 bilik dimana ia dinamakan sempena beberapa penulis sastera yang berbeza.siap petikan kerja mereka pon d tulis kat dinding2..


10) The Salt Hotel (Bolivia)

Apa keistimewaan hotel ni?tengok nama nya pon korang da tau.hotel ni d perbuat dari garam!!dinding,lantai n bumbung hotel ni d perbuat dari garam.kalau musim ujan, dinding akan d tebalkan sket.pengguna juga d larang untuk menjilat dinding n lantai.hahahaha..sies lawak!!

3 kumenz:

Hafeesz Amran said...

Malaysia xder? huhu

HasNah Kawaii said...

hotel yg kat france tu nmpak mewah...

arzme said...

@Hafeesz= malaysia ade hotel.cume bangunan nye bese2 je la.macam hotel2 normal yg lain.

@Hasnah= yup.ade 2 hotel unik dari france yg trsenarai.mesti best kalau dpt g france.

Post a Comment